Power management and display

Find fit-PC3 news at https://plus.google.com/+Fitpc-by-compulab/
Post Reply
equitius
Posts: 10
Joined: Fri Aug 19, 2011 7:38 am

Power management and display

Post by equitius »

I took delivery of my new fitPC-3 this morning. Its a great little beast.

Reading the manual, there is the following note:

Working without a connected display automatically disables the graphics controller - saving power

I have no desire to save power as my fit is plugged into 240V mains power. I use my pc to run my astronomical equipment and have it set up to be slaved to a computer inside my house using RealVNC. As there is no monitor connected, will the graphics controller be disabled? If so, is there a way to overide this setting? As I am imaging with the fitPC, I need good graphics resolution on the controlling computer.

I can't find any setting in the graphics card driver, display or power management settings or anything obvious in the BIOS.

Pete

irads
Site Admin
Posts: 2364
Joined: Mon Mar 16, 2009 2:11 pm

Re: Power management and display

Post by irads »

We are not aware of a way to bypass DDC handshake in Windows 7.
You may consider something like this http://www.amazon.com/gp/aw/d/B0032FF7B ... 11&pi=SL75
-------------------------
Irad Stavi
Forum admin

-------------------------

gabrielh
Site Admin
Posts: 1260
Joined: Thu Jun 02, 2011 1:13 pm

Re: Power management and display

Post by gabrielh »

You can also try this solution offered by one of our valued users.
Gabriel Heifets

Fit-PC2/3/IntensePC support.

Post Reply

Return to “General fit-PC3 questions”